Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

PSYKOSOSIAALISTEN TYÖELÄMÄTAITOJEN JA VAATEIDEN VERKKOKOULUTUS

29/10 @ 13:00 21/11 @ 16:00

Työelämässä tarvitaan monenlaisia taitoja, mm. ihmissuhde-, sosiaalisia-, ongelmantarkaisu-, sopeutumistaitoja, kyky arvioida itseä ja muita, unohtamatta akateemisia taitoja työstä riippuen. Näitä ja monia muita taitoja ja työssä tarvittavia tekijöitä tarkastellaan Melba-arviointivälineellä.

Työturvallisuuslainkin (1.6.2023) uudistuksen myötä työnantajan tulee tunnistaa kuhunkin työhön liittyvät psykososiaaliset kuormitustekijät. Tähän tarkoitukseen Melba sopii mitä parhaiten. Työnantaja pohtii, mitkä tekijät ovat kussakin työssä kuormittavimpia, ja miten ne vaikuttavat työntekijöihin. Tulosten perusteella tehdään toimenpide-ehdotukset kuormittavuuden vähentämiseksi.

Melba – työkyvyn arviointimenetelmän avulla arvioidaan ja verrataan työelämän yleisiä vaativuustekijöitä suhteessa henkilön taitoihin. Vertailun avulla tunnistetaan työnhakijan taidot ja työtehtävän yhteensopivuus; millä alueella työn vaativuus ja työntekijän valmiudet vastaavat toisiaan, millä alueella työ on liian kuormittavaa vai ovatko henkilön taidot yli työn vaativuuden.

Melba soveltuu kaikille arvioinnista kiinnostuneille ammattilaisille. Voit työskennellä esimerkiksi työllistymis- ja koulutuspalveluissa, valmennuksessa, ammatillisen kuntoutuksen puolella, työterveyshuollossa tai työturvallisuuden -ja henkilöstöhallinnon parissa. Osatyökyisyys koskettaa nykyään jokaista toimialaa ja ammattiryhmää.

Koulutus toteutaan yhteistyössä Vamlas-säätiön kanssa.

Lisätietoja:
Pauli Leinonen
Koulutus- ja työllisyysasiantuntija
Puh. 044 7345 845
pauli.leinonen@tyonaika.fi

https://tyonaika.fi/