Työn vaativuuden ja työkyvyn arviointi – työt ja tekijät samalle viivalle

Työkyvyn arvioinnissa ihmisen toimintakykyä verrataan työn kuormittavuuteen. Kun arvioinnissa otetaan huomioon sekä työn fyysiset että psyykkiset kuormitustekijät, unohtamatta työolosuhteita, työtehtävät voidaan muokata työntekijöiden taitojen ja kokemusten mukaisiksi. Tämä luo hyvän perustan työhyvinvoinnille ja työssä jaksamiselle.

Kysy ja kerro lisää, pyydä tarjous
Avoimet koulutukset
Työn kuormittavuuden ja työkyvyn arviointi: IMBA ja Melba (pdf)

Työn vaativuuden ja työkyvyn arviointi (IMBA ja Melba)

Kenelle?

Kaikille työelämän edistämisestä kiinnostuneille ammattilaisille. Esimerkiksi työllistymis- ja koulutuspalveluissa, valmennuksessa, ammatillisen kuntoutuksen puolella, työterveyshuollossa tai työturvallisuuden ja henkilöstöhallinnon parissa työskenteleville.

Miksi?

Työn fyysisen ja psykososiaalisen vaativuuden arvioiminen ja vertaaminen työntekijän työkykyyn auttaa tunnistamaan ja vähentämään työn kuormitustekijöitä. Tämän tiedon avulla työtehtäviä voidaan kehittää siten, että ne vastaavat työntekijöiden taitoja ja kokemusta.

Mitä?

IMBA- ja Melba-arviointimenetelmiin tutustuminen sekä niiden hyödyntäminen käytännössä. Koulutuksessa otetaan haltuun työkalut, joiden avulla työn fyysisiä ja psykososiaalisia vaatimuksia ja kuormitustekijöitä voidaan verrata henkilön vastaaviin kykyihin.

Miten?

Lähi- tai verkkokoulutus: kesto noin 2–3 kuukautta. Lähikoulutus 2 x 6 tuntia, verkkokoulutus 4 x 3 tuntia. Johdantoluento + ennakkotehtävän ohjaus,  harjoitustehtävät ja lopputyö (osallistujan valitseman työn vaativuuden ja henkilön taitojen arviointi sekä vertailuraportti). Melba on viiden ja IMBA neljän opintopisteen laajuinen. Hyväksytty suoritus oikeuttaa arviointien tekemiseen sekä Melba-välineen käyttäjälisenssiin.

Pauli Leinonen

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä – kerron mielelläni lisää!

Ota yhteyttä Tutustu pauliin